Ellen er mamma

november 18, 2012 § 2 kommentarer

I Morgenbladet 16.-22. november er det trykket en kronikk av det personlige slaget. Ellen Slotnæs skriver om sin funksjonshemmede datter, og hvordan hun som forelder reagerer når rektor på skolen foreslår å sende datteren på en spesialskole. Det vil ikke Ellen Slotnæs ha noe av, og beskriver først sine følelsesmessige reaksjoner, og dernest argumenterer hun for hvordan det er bedre for hennes datter og for andre potensielt svake eller ensomme mennesker i skolesystemet at slike elever ikke blir omplassert, men inkludert.

Til slutt står det: Ellen Slotnæs er mamma. Denne teksten er antatt av Morgenbladets ansvarlige redaktør fordi artikkelforfatter er i familie med Morgenbladets debattredaktør.

Dette er stort av Morgenbladet. Her innrømmer de svart på hvitt at det hjelper å kjenne folk som jobber i Morgenbladet, for da får du kronikken din på trykk. I tillegg er det fordel å være forelder. Ellen er jo mamma! Du kommer ikke nærmere livet enn dét.

Du kan lese kronikken på Morgenbladet sine nettsider også.

Her står det imidlertid ingenting om hvorfor Ellens kronikk er valgt ut.

Tagged: , , ,

§ 2 Responses to Ellen er mamma

 • Marit K. Slotnæs sier:

  Hei Skrivebordsskuffen!

  Så hyggelig at du lenker til Morgenbladets nettside. Ser at det mangler et siste ledd i informasjonsteksten som sto i avisen: «… , som derfor er inhabil». Ellen Slotnæs er også psykolog, men i denne sammenhengen er hun først og fremst en bekymret mamma. Hadde det vært bedre å ikke skrive noenting under?

  Vennlig hilsen
  Marit K. Slotnæs
  Debattredaktør i Morgenbladet

  • frkalming sier:

   Dette er ikke en kritikk av Morgenbladet, men da jeg selv leste teksten tok det meg ganske lang tid å skjønne hva det var som _egentlig_ var ment med kommentaren deres. Det handler rett og slett om språk, og hvordan ting kan (mis)forstås.
   Om det hadde vært bedre å skrive ingenting… Det tror jeg ikke. Men jeg er fascinert av tankene vi har om «mamma» (og har tidligere skrevet om noen av dem). Jeg tviler på at noen ville ha signert en kronikk med «pappa» som tittel, selv om det skulle ha vært relevant.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Ellen er mamma at Skrivebordsskuffen.

meta

%d bloggere liker dette: